Sembang Sini
Mari Sertai Kami!!
Kami menyediakan pelbagai hiburan,kenalan dan lain2 lagi.

kisah berkatnya Ayat Kursi

Go down

kisah berkatnya Ayat Kursi

Post by Fareed Irfan on Tue Feb 12, 2013 3:47 pm

Assalamualaikum.....

ana ingin berkongsi sedikit cerita yang berkisahkan :

((kenapa tak rogol saya??? ))

kisah benar ini berlaku di US..Ia tentang seorang wanita dari Malaysia yang bekerja di US..Dia memakai tudung dan memiliki akhlak yang bagus..

Suatu malam perempuan ini balik ke rumah dari tempat kerjannya..kebetulan dia mengambil jalan singkat untuk pulang..Jalan yang diambil pula agak tersorok dan tidak banyak orang yang lalu lalang pada masa itu..

Disebabkan hari yang agak sudah lewat..berjalan di jalan yang agak gelap sebegitu membuatkan dia agak gelisah dan rasa takut.Lebih-lebih lagi dia berjalan berseorangan..

Tiba-tiba dia nampak ada seorang lelaki ( kulit putih Amerika ) bersandar di dinding di tepi lorong itu..Dia sudah mula rasa takut dan tak sedap hati..Apa yang dia boleh buat waktu itu adalah berdoa ke hadrat Allah memohon keselamatan atas dirinya..

Dia baca ayat kursi dengan penuh pengharapan agar Allah membantu di saat itu.Masa dia melepasi tempat lelaki itu bersandar,dia sempat menoleh dan dapat mengecam muka lelaki itu..Nasib baik lelaki itu buat tidak endah dan perempuan ini selamat sampai ke rumahnya,,

Keesokan paginya,wanita ini terbaca dalam akhbar yang seorang perempuan telah dirogol oleh seorang lelakiyang tidak dikenali dekat lorong yang dia jalan semalam hanya 10 minit selepas dia melintasi lorong tersebut..

Muslimah ini yakin benar lelaki kulit putih yang dia lihat semalam adalah perogol itu..Atas rasa tanggungjawab dia sebagai seorang Muslimah..dia terus ke balai polis untuk membuat aduan tentang kes tersebut,,

Wanita ini dapat mengenal pasti suspek melalui kawad cam dan selepas siasatan dilakukan..polis dapat bukti bahawa lelaki tersebut adalah perogol yang dicari..Tapi perempuan ini hairan juga kenapa lelaki tadi tidak menjadikan dia mangsa ketika dia melalui lorong tersebut walhal dia keseorangan di masa tu,,tetapi lelaki tadi rogol perempuan yang lalu selepas dia..

Wanita ini nak tahu sangat sebabnya.Jadi dia mintak kebenaran polis untuk bercakap dengan perogol tadi sebelum hukuman dijatuhkan ( sebelum lelaki tadi di bawa ketempat lain )..

Dia pon tanya perogol itu ....

" Why don't you do anything to me on that night even though you know that I'm alone " ( kenapa awak tak buat apa-apa pada saya semalam walaupun awak tahu saya seorang jew masa tu ??? )

perogol tu jawab ...

" No,you are not alone..That night I sam two young man walking with you..One on your right side and the other one was by your left side..If you were alone of course you will be my victim "
( tak,awak bukan berseorangan.Pada malam tu saya nampak ada 2 orang lelaki berjalan dengan awak..Seorang sebelah kanan awak dan seorang lagi di sebelah kiri awak..kalaulah awak berseorangan pada masa itu..sudah pasti awak jadi mangsa saya.. )

Wanita ini rasa amat terkejut bila dengar penjelasan perogol itu..Dia bersyukur ke hadrat Allah kerana memelihara dia pada malam itu..mungkin juga berkat ayat kursi yang dia baca malam itu.


" Barang siapa yang membaca ayat kursi apabila berbaring di tempat tidurnya,Allah mewakilkan 2 orang Malaikat memeliharanya hingga subuh..Barang siapa yang membaca ayat al-kursi ketika dalam kesempitan nescaya Allah berkenan memberi pertolongan kepadanya "

Fareed Irfan
LOSER
LOSER

Posts : 2
Tokens : -870
Like : 0
Join date : 2013-02-11

Back to top Go down

Re: kisah berkatnya Ayat Kursi

Post by Mohd Danial(Admin) on Tue Feb 12, 2013 4:02 pm

bagusnya sesiapa yang membaca ayatul kursi[/quote]
avatar
Mohd Danial(Admin)
BEGINNER
BEGINNER

Posts : 80
Tokens : -851
Like : 3
Join date : 2013-02-10
Age : 21
Location : Johor Bharu

http://sembangsini.ohmylife.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum